Laga Hemknapp iPhone 7 Plus

Det här är priser för butik. För att beställa FixBox, vänligen gå till "Skicka in Mobil". Vill du köpa delar för att reparera själv, vänligen gå till "Reservdelar".

Beskrivning

Laga hemknapp iPhone 7 Plus.

Har du råkat skada din hemknapp? Har du problem med att logga in på telefonen med touch-id. Eller står det ”Kan ej aktivera touch-id” när du startar om telefonen. Alla dessa problem kan betyda att din hemknapp är skadad

Hemknappen på nyare iPhone modeller är ihopkopplad med moderkortet redan i fabrik, det innebär att om hemknappen tar skada eller byts ut kommer den ej att fungera. Det går alltså ej att byta ut hemknappen, då lägger både touch-id och bakåt funktionen av.

Hemknappen på iphone 7 plus är ej mekanisk, utan är bara en touch yta.

På modeller upp till iPhone 6s gick det att byta hemknappen och då kunde man fortsätta använda klick funktionen. Men touch-id stängde av sig själv. Detta ska har med säkerheten på din iPhone att göra. Så det går alltså ej att åtgärda på iPhone 7, 7 plus , 8 och 8 plus.
Läs mer om Apples säkerhets rutiner här.

Osäker på om hemknappen verkligen är skadad?

Vi kan hjälpa dig att felsöka telefonen och på det sättet fastställa om det går att rädda hemknappen eller om den är allvarligt skadad. Vi kan även undersöka knappen för att se vad för typ av skada som skett och på det sättet ge dig en bättre bild av vad som har gått fel.

Vad kan jag göra om hemknappen är skadad?

Är det så att du har varit förbi oss och vi har undersökt din enhet men bedömer att den ej går att fixa kan det krävas att du vänder dig till Apple för en utbytesenhet.
Länk till Apples service sida.

Kort video på varför man inte kan byta hemknapp själv.